Giovanni Baudonck - Jurylid CBK Poetry Slam 2023

Jurylid - Acteur, Woordkunstenaar, Begeleider, Theatermaker en Spoken Word Artiest
Giovanni Baudonck

Giovanni is een autodidact die steeds in evolutie is. Dit reflecteert zich in zijn artistieke parcours als acteur, woordkunstenaar, begeleider en theatermaker.

Zijn eerste ervaring als speler/performer heeft hij opgedaan in 2009 bij Union Suspecte,  in een jongerenproject van één jaar, waaruit het theaterstuk Loo(z)er is ontstaan. Daarna heeft hij verschillende theater workshops gevolgd bij onder andere Kunstz en de KVS. In 2013 speelde hij als acteur/zanger in Total Loss, een productie van Kloppend Hert.  In 2015 speelde hij in het stuk Vandenhoe een locatie voorstelling in Deurne van Mia Hollevoet voor  Kunstz tijdens het Enter Festival. In 2013 begon hij bij Transfo Collect waar hij als participant kon experimenteren met acteren, zang, dans en beweging. Elk jaar werken zij samen aan een toon moment met materiaal die zij  doorheen het jaar hebben aangemaakt.  Bij Transfo collect speelde hij in 2013 als acteur/zanger in Living just enough for the city, In 2014 in Life en in 2016 in Terraform 2.0.

Sinds  2013 is hij ook actief als woordkunstenaar met talloze live performances doorheen België en Nederland op verscheidene podia. In 2017 ging hij op een mini tournee van tien dagen doorheen België en Nederland met de poëziebus en werd hij in 2017 vice-kampioen slam van België op het BK Slam.​

Sinds oktober 2017 begeleid Giovanni de theater ateliers mee van Transfocollect en geeft hij ook in parallel wekelijkse theater ateliers binnen Victoria Deluxe voor Younited 9000. Binnen de Slamscene geeft hij als freelancer Spokenword ateliers rond schrijven, voordracht en performance in heel België via Urban Woorden. Hiernaast heeft hij als coach meegewerkt aan het project Capital Slam 2016-2017 waarbij hij talloze jongeren heeft begeleid en gecoacht in het schrijven en performen van Spoken Words. ​

In 2016 zette Giovanni zijn eerste stappen als maker en maakte hij een Work In Progress ( The Voice van Vlaanderen ) tijdens het Mestizo Festival. Daaruit ontsprong een monoloog Connecting People die in 2016 in première ging in de Rataplan te Antwerpen. Het is een monoloog die hij  in samenwerking met Geert Vandyck en Kunstz heeft gemaakt. Bij Victoria De Luxe werk hij aan een toonmoment voor Younited 9000 waarvoor hij ook de eind regie voor zijn rekening neemt. In 2017 maakte hij een work in progress gesteund door Transfo Collect waarvoor 2 toonmomenten  van circa 25 min positief werden onthaald in het Arsenaal/Lazarus en bij Troubleyn voor Love at first sight  onder de naam Dodo. Dit ging in 2018-2019 in première onder de naam "How To Steal a Island" .